Bea Emilsson

Alla inlägg den 18 februari 2013

Av Emilsson - 18 februari 2013 18:24


Hur coolt är inte det här: http://beatriceemilsson.se/? Rätt coolt skulle jag säga. Kolla in sidan vettja. Där kan ni skicka ett mail till min egna informationsmail? Ni kan ju försöka boka mig. Jag kan ju alltid se om jag kan klämma in en till spelning i schemat. Titta på coola bilder, lyssna på musiken och läs mina ascoola inlägg om karriären. HAHA!

Av Emilsson - 18 februari 2013 17:06


Jag kom på en grej idag på samhällskunskapslektionen. Vi diskuterade kultur och identitet när vår lärare tar fram en bild på ett träd. Ett kulturträd. Trädet beskriver rötterna som det vi ärver eller får med oss genom våra föräldrar från tidig ålder. Traditioner, uppfostran, religon, med mera. Rötterna syns inte utifrån sett men de lägger grunden för hela trädet. Stammen representerar kanske det vi kan se av dig som människa, den du är i grund och botten. Kronan på verket är allt du gör, alla åsikter, dina intressen, din syn på uppfostran, teknik, natur osv. Det är här du kan blomma ut till den individ du faktiskt är.

     Det var när vi diskuterade det här med rötterna som jag kom på det och utbrast: "Precis! Är rötterna ruttna kan inget blomma!" Utan dina rötter är du ingen, du skapar din identitet genom dina rötter och där föds kultur. Men med mitt lilla citat menar jag egentligen också något mer. Jag tror att vissa kronor blommar mer än andras, att vissa kan blända med deras vackra färger, att vissa knoppar är skörare och skönare än andras. Alla får en stam och alla får en krona, det handlar bara om hur verket till sist blir. Blev du en skral tall eller ett vårsprudlande äppelträd?


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards