Bea Emilsson

Alla inlägg den 22 augusti 2013

Av Emilsson - 22 augusti 2013 15:39


Jag var trött imorse när väckarklockan ringde men det var ändå inga större problem att kliva upp efter en sådan gårdagskväll. KWAAI spelade på Scharinska. KWAAI är alltså ett musikutbyte/samarbete mellan Sverige och Sydafrika. Svenska hiphop-artister tillsammans med Sydafrikanska förenas i en musikalsk succé. Tillsammans har de skapat något näst intill magiskt. Minst sagt magiskt var det också igår när Queen Of Any Circumstance framfördes av Cleo, Mic Substance, Kristin Amparo och Adam Tensta. Stämmor, finkänslighet och innerliga, ärliga ord. Visst hade jag förväntningar på att det skulle bli en grym kväll, ändå sveptes jag likt omkull vid fötterna av de Sydafrikanska gästerna. De gjorde intryck på mig. Inte nog med att det kändes oerhört stort att se så långväga resande i Umeå. Människor som jag bara sett på Youtube och hört på Spotify stod nu en meter ifrån mig. Dessutom var det alltså också, musikaliskt sett, bland de bästa liveakter jag har sett. Ja, jag blev nog lite starstruck och denna gång var det inte av Cleo eller Trainspotters. Denna gång fångades mitt intresse och min pinsamt avslöjande "jag-är-starstruck"-blick av Kanyi, Mic Substance, Driemanskap, RantoBokgo, Eli Maysarah och Khosh. Utöver detta så slutar Dirty Jens heller aldrig att imponera.

     Nu har jag äntligen fått min skiva också. Dock inte tröjan, den får jag vänta lite till på. Sen kan jag titulera mig som "på-gränsen-till-för-hängivet"-fan.


Badman, kvällens avslutningsnummer, var lika grymt som jag hade föreställt mig att det skulle vara. Ett värdigt avslut på kvällen tillsammans med ett extranummer i form av Zig Zag i ny version; nu även på xhosa.

 



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards